Élj, Utazz, Kalandozz!

UtazásCentrum

UtazásCentrum

Bangkok 9 fontos látnivalója + bevásárlás

2024. május 26. - UtazásCentrum

Bangkok, Thaiföld nyüzsgő fővárosa, a modern és a hagyományos kultúra izgalmas keveréke. A város tele van lenyűgöző templomokkal, pezsgő piacokkal, ultramodern bevásárlóközpontokkal és gazdag történelmi látnivalókkal. Nem csak a téli időszakban érdemes az ázsiai városba utaznod, nyáron jóval olcsóbban jutsz el, bár tény, hogy néha a felhőszakadás meg fog állítani a felfedezésben. De ha szerencséd van, akkor ez sem biztos.

Íme néhány kihagyhatatlan látványosság Bangkokban, amelyek mindenképpen érdemes megnézned.

1. A Nagy Palota (Grand Palace)

11_1.jpg

A Nagy Palota Bangkok egyik legjelentősebb látnivalója. Ez a lenyűgöző épületegyüttes a királyi család hivatalos rezidenciája volt 1782-1925. között. A palotakomplexum számos épületből áll, köztük a híres Wat Phra Kaew templommal, ahol a Smaragd Buddha található, amely Thaiföld legszentebb buddhista szobra.

2. Wat Pho (A Fekvő Buddha Temploma)

12_1.jpg

A Wat Pho templom a Fekvő Buddha hatalmas, 46 méter hosszú és 15 méter magas szobráról híres. A templom a thai masszázs bölcsője is, ahol hagyományos thai masszázs tanfolyamokat is kínálnak. Ha elszánt vagy, érdemes órákat venned! A Wat Pho Bangkok egyik legrégebbi és legnagyobb temploma, amely egy nyugodt oázis a város nyüzsgése közepette.

3. Wat Arun (A Hajnal Temploma)

13_1.jpg

A Chao Phraya folyó partján álló Wat Arun, vagyis a Hajnal Temploma, Bangkok egyik legikonikusabb épülete. A templom különleges, Khmer stílusú tornya (prang) színes kerámiákkal van díszítve, amelyek a napfényben gyönyörűen csillognak. A templom különösen napfelkelte és napnyugta idején nyújt lenyűgöző látványt.

4. Jim Thompson Ház

14.jpg

A Jim Thompson Ház egy lenyűgöző múzeum, amelyet az amerikai selyemkereskedő, Jim Thompson építtetett. A hagyományos thai teakfa házakból álló komplexum gyönyörű kertekkel és műtárgyakkal van tele. A múzeum bemutatja Thompson életét és munkásságát, valamint a thai selyemipar történetét.

5. Khao San Road

15.jpg

A Khao San Road Bangkok híres hátizsákos negyede, amely éjszaka különösen élénk. Számos bárt, éttermet, utcai ételárust és üzletet találsz itt. A környék tökéletes hely a város éjszakai életének megismeréséhez és a thai utcai ételek kipróbálásához. Próbáld ki a pad thait, a mango sticky rice-t és az ízletes thai palacsintákat, miközben élvezheted az utcai előadók műsorát.

6. Lumpini Park

16.jpg

A Lumpini Park Bangkok egyik legnagyobb zöldterülete, ahol a város nyüzsgéséből kiszakadva pihenhetsz egy kicsit. A park ideális hely a sétára, futásra vagy piknikezésre. Gyakran szerveznek itt nyilvános eseményeket és szabadtéri fitneszórákat is.

7. Damnoen Saduak Úszó Piac

17.jpg

Bár egy kicsit messzebb van Bangkok központjától, a Damnoen Saduak Úszó Piac egyedülálló élményt kínál. A piac csatornáin csónakokban árusítanak friss gyümölcsöket, zöldségeket és egyéb termékeket. Bérelhettek csónakot, hogy felfedezd ezt a különleges piacot.

8. Kínai negyed

18.jpg

Bangkok kínai negyede, ismertebb nevén Yaowarat, a város egyik legizgalmasabb és legszínesebb része. Ez a negyed tele van élettel, gazdag történelemmel és egyedülálló kulturális élményekkel. A Yaowarat nemcsak a helyiek, hanem a turisták körében is népszerű úti cél.

Yaowarat 1782-ben, Bangkok alapításakor jött létre, és azóta a kínai közösség központja. Az itt élő kínaiak főként a kereskedelemben dolgoztak, és ma is számos tradicionális üzletet találhatsz a negyedben. Az utcákon sétálva megcsodálhatod a hagyományos kínai építészetet, templomokat és a színes utcai díszítéseket.

A negyedben számos érdekes látnivaló vár, nézd csak!

Wat Traimit (Arany Buddha Templom): A Wat Traimit templom az egyik leglátogatottabb hely Yaowaratban, hiszen itt található a világ legnagyobb tömör arany Buddhája, amely több mint 5 tonnát nyom. A templom építészeti stílusa és a benne található szobor lenyűgöző látványt nyújt.

19.jpg

Wat Mangkon Kamalawat: Ez a templom a legnagyobb és legfontosabb kínai buddhista templom Bangkokban. A templomot 1871-ben alapították, és különféle vallási ceremóniáknak és fesztiváloknak ad otthont, mint például a Kínai Újév és a Naga Fesztivál.

20.jpg

Chinatown Gate: A Chinatown kapuja a Yaowarat Road bejáratánál található, és ez az ikonikus kapu a negyed jelképe. A kapu igazán különleges, a hagyományos kínai művészetet tükrözi.

21.jpg

+1. Bevásárlás

Bangkok híres a vásárlási lehetőségeiről, a luxus bevásárlóközpontoktól a nyüzsgő piacokig mindent megtalálsz itt. A város különböző részein található bevásárlónegyedek mindegyike sajátos karakterrel rendelkezik, és különféle vásárlási élményeket kínál. Íme néhány a legjobb bevásárló negyedek közül Bangkokban:

Siam

22.jpg

A Siam negyed Bangkok bevásárlási központjának szíve. Itt található a város néhány legnagyobb és legnépszerűbb bevásárlóközpontja:

  • Siam Paragon: A valódi luxus bevásárlóközpont, amely a nemzetközi és helyi divatmárkákat, éttermeket, mozit és egy hatalmas akváriumot kínál neked.
  • Siam Center: Modern bevásárlóközpont, amely a fiatalabb vásárlókat célozza meg. Itt számos helyi tervező és nemzetközi márka üzlete találod.
  • MBK Center: Közvetlenül a Siam tér mellett található, és a megfizethető áruk paradicsoma. Az MBK Center 8 emeletén több mint 2000 üzlet található, ahol szinte mindent megtalálhatsz az elektronikától kezdve a ruházatig.

Pratunam

24.jpg

A Pratunam negyed Bangkok egyik legnyüzsgőbb és legforgalmasabb bevásárlónegyede, amely híres a nagykereskedelmi piacairól és bevásárlóközpontjairól:

  • Platinum Fashion Mall: Ez a hatalmas bevásárlóközpont több mint 1300 üzlettel vár, főként ruhákat, divattermékeket árusítanak.
  • Pratunam Market: Az egyik legnagyobb ruházati piac Bangkokban, ahol ruhákat és divat kiegészítőket találsz, gyakran nagykereskedelmi áron.

Sukhumvit

A Sukhumvit út hosszú bevásárló- és szórakoztató negyed, amely számos modern bevásárlóközpontot és luxusboltot kínál:

  • Terminal 21: Egy tematikus bevásárlóközpont, amely minden emeletét különböző városok inspirálták, mint például Tokió, London és Párizs. A Terminal 21 különleges dizájnjával és változatos üzleteivel vonzza a vásárlókat.
  • EmQuartier: A Sukhumvit egyik legújabb és legfényűzőbb bevásárlóközpontja, amely a luxusmárkák és a nemzetközi divat legjavát kínálja.
  • Emporium: Az EmQuartier testvére, egy másik luxus bevásárlóközpont a Sukhumvit úton, amely szintén a prémium márkák széles választékát kínálja.

Chatuchak Piac

25.jpg

A Chatuchak Piac, más néven JJ Piac, a világ egyik legnagyobb hétvégi piaca. Több mint 15.000 standot találsz itt, persze, ha lenne időd végigjárni. Mindent megtalálhatsz itt a ruházattól kezdve a háztartási cikkekig és ételekig. Ez a piac a helyiek és a turisták körében egyaránt népszerű, és remek hely a thaiföldi szuvenírgyűjteményed beszerzésére.

Asiatique The Riverfront

Az Asiatique The Riverfront egy modern szabadtéri bevásárló- és szórakoztató központ, amely a Chao Phraya folyó partján található. A régi kikötői raktárakból kialakított központ több mint 1500 bolt és 40 étterem otthona. Az Asiatique tökéletes hely egy esti sétára vagy vásárlásra, és gyakran rendeznek itt kulturális előadásokat is.

CentralWorld

A CentralWorld a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, amely több mint 550,000 négyzetméteren terül el. Itt számos nemzetközi és helyi márka üzletét találod, valamint éttermek, kávézók, mozik és egyéb szórakozási lehetőségek is várnak. A CentralWorld központi elhelyezkedése és hatalmas kínálata miatt népszerű a helyiek és a turisták körében egyaránt.

12 nap Pattayán, megfizethető áron! >>

 

Edőcs István

utazó

A bejegyzés trackback címe:

https://utazascentrum.blog.hu/api/trackback/id/tr2418413507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása